HTML

Villanyhárfa

Keresztény könnyűzene, elsősorban a liturgikus célú felhasználás oldaláról. A www.villanyharfa.hu címen közzé tett kezdeményezés blogja.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Utolsó kommentek

  • fucilazo: Köszöntelek, kedves zeugma és munkatársaid! Gratulálok a weblap indulásához. Isten áldja meg munká... (2011.04.27. 06:29) Beköszönő
  • nikodémus: Hajrá! :-) (2010.03.29. 14:51) Beköszönő
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • fucilazo: Köszöntelek, kedves zeugma és munkatársaid! Gratulálok a weblap indulásához. Isten áldja meg munká... (2011.04.27. 06:29) Beköszönő

Linkblog

Több mint két évtized után újra megjelenik a négykötetes zsolozsmáskönyv

2014.11.19. 09:11 :: nikodémus

001.jpgAz egyház hivatalos imádságának, a zsolozsmának hiánytalan kiadását már sokan várták régóta. A Szent István Társulat most végre újra kiadja a négykötetes zsolozsmát. Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg – adta hírül a Szent István Társulat igazgatója, Farkas Olivér. Az imaórák liturgiája címet viselő kötetsorozatról Farkas Olivér, a könyvkiadó igazgatója elmondta: „A mostani az első olyan kiadás, amelyik hazánkban készül. Az előző változatot 1991-ben nyomtatták a ferences rend padovai nyomdájában, ám az azóta eltelt huszonhárom évben ezek a kötetek elfogytak, elhasználódtak.”

004.jpgAz eredetileg papi használatra szánt Liturgia Horarum – Imaórák liturgiája, közkeletű magyar nevén zsolozsmáskönyv, Boldog VI. Pál pápa szavait idézve: „Isten egész népének imája, ezért úgy van megszerkesztve és kidolgozva, hogy ne csak a papok mondhassák, hanem a szerzetesek, sőt a világi hívek is.” A hitéletre vonatkozó negatív statisztikák ellenére egyre többen végzik napi rendszerességgel a zsolozsmát, életállapotuknak és hivatásuknak megfelelően csatlakozva az egyház hivatalos imádságához.

Az új kötetekről szólva az igazgató kiemelte: „Az elmúlt két évtizedben számos új szent és boldog került be a római kalendáriumba, akiknek emléknapjai gazdagították az imaórák liturgiáját, emellett az egyház több olyan új ünnepet is bevezetett, melyek szintén helyet kaptak a zsolozsmában. Mivel a könyv liturgikus kiadvány, és jellegénél fogva mindennapi használatra készült, a legnemesebb és legtartósabb holland, francia és olasz anyagokat választottuk ki a gyártás során. A keménytáblás műbőr kötés mellett korlátozott példányszámban exkluzív kivitelű, a széleken körben varrott, lekerekített sarkú, modernebb változatot is készíttettünk.”

Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg. Az első kötet már előrendelhető a www.szitkonyvek.hu oldalon.

Forrás: http://magyarkurir.hu/hirek/tobb-mint-ket-evtized-utan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyharfa.blog.hu/api/trackback/id/tr266915109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása